יום ראשון, 17 במאי 2015

מיני פאי תפוחים

מתכבדת להציג בפניכם את המתכון שיחנוך את הבלוג שלי 

מיני פאי תפוחים-(8 יחידות)
הכנה ראשונית נכין את הכוסות רצוי להכין כוסות פאי מראש ולהקפיא וכך יש לשעת הצורך (כמובן מי שיש לו מולטיקייק) מי שאין לו מולטיקייק מוזמן לדלג על שלב ההקפאה ולעצב את העיגולים שקרצנו ישר לתוך תבניות הקיש סיליקון או מתכת שיש ברשותכם למלא במלית ולתנור:



אופן הכנה שלי היא כזו לקחתי את התבניות של הקישים קרצתי עיגולים בבצק עלים עיצבתי עיגולים לתוך התבנית והכנסתי עם התבנית למקפיא לרבע שעה עד 20 דקות להתקשות (תלוי במקרר לי יש תא הקפאה מהירה)
מוציאים את התבנית מחלצים בזהירות את בצק העלים וכך הלאה עד שמסיימים לקרוץ את כל הבצק עלים (לא לזרוק את השאריות נשתמש בהם לעיטור העליון.
את כל הכוסיות פאי שומרים בקופסה או שקית אטומה במקרר.



למילוי (שוב ל8 יחידות מיני קיש).
2 תפוחים ירוקים קלופים גרני סמיט וחתוכים לקוביות
כף צימוקים
4 כפות יין לקידוש או כל יין מתוק אחר(לא חייב)אפשר לשים מיץ תפוחים במקום
כף גדושה סוכר חום
חצי כפית קינמון
כף גדושה סירופ מייפל
במחבת או סיר קטן מוזגים את היין והסוכר ומערבבים להמסה
מוסיפים את קוביות התפוחים והקינמון ומערבבים עד שהתפוחים מקבלים את צבע היין.
יוצקים את סירופ המייפל מערבבים ומבשלים עד להתרככות חלקית
מוציאים מהמקפיא 4 כוסיות בצק עלים קפואות וממלאים (ללא נוזלים)
את שאריות בצק העלים צרים לכדור ומרדדים עם מערוך לעלה דק וחותכים רצועות לעיטור מעל הפאי.
מכניסים את הכוסיות הקפואות עם המילוי והכיסוי למולטי לאופים עד להשחמה עליונה ותחתונה.
מגישים מחומם עם כדור גלידה סירופ מייפל ואבקת סוכר                       בתאבון.......

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה