יום ראשון, 17 במאי 2015

לחם שום פרחוני

לחם שום פרחוני 

לחם שום זה אחד הדברים הכי טעימי שיש לדעתי, הכי אני אוהבת אותו עם סלט טוב או מרק בצל ומינסטרונה ואפילו סתם ככה לנשנוש




מצרכים לבצק:
כף שטוחה שמרים יבשים
כף סוכר
חצי כוס מים חמימים
חצי כוס חלב או מים
2 כפות חמאה מומסת
2 כפות שמן זית
1 1/2 כוס קמח מלא
1 1/2 כוס קמח לבן
כפית מלח

לחמאת שום:
100 גר' חמאה מומסת
7-8 שיני שום כתוש או מגורד על פומפייה דקה
קורט מל''פ
כף פטרוזיליה טרייה קצוצה או חצי כף אורגנו מיובש

מי שמעוניין לשדרג את הכדורים אפשר להכניס פנימה גבינת פטה או פרומעז פשוט אדיר

אופן הכנה:
שופכים לקערה (אפשר במיקסר ואפשר ידני אני מעדיפה להרגיש את הבצק ועובדת ידני) מים חמימים עם סוכר ושמרים מערבבים ומשהים ל-5-10 דקות בערך, עד שהשמרים מתחילים לעבוד איך נדע? אחרי חמש דקות ערבבו את תערובת השמרים 2 ערבובים עם יש בועות זה תקין.
בועות השמרים שהחלו לעבוד

שופכים את שאר המצרכים הנוזליים ומערבבים שוב,
מנפים את הקמחים והמלח לקערה ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק רך ולא דביק, (כל קמח מתנהג שונה במידת הצורך להוסיף כף עד שתיים של מים).




יוצרים כדור מהבצק מורחים מעליו שמן זית מכסים בנילון ומגבת באזור חמים עד להכפלת הנפח.  (טיפ לרוב אני מחממת את תנור האפייה כבר בשלב הזה אז אני מניחה את כדור הבצק לידו). זמן התפחה משוער 45 דק' מקס'.

לפני התפחה

לאחר התפחה ראשונית מסירים את הנילון והמגבת ודוקרים את הבצק במרכז עם האצבע, אם הצורה נשמרת הבצק מוכן ומתחילים לחלקו לחלקים שוים. (טיפ לחלוקה שווה פשוט לחתוך את הכדור התפוח כמו פיצה וליצור כדורים).
זה השלב בו אם החלטתם שאתם ממלאים את הכדורים בגבינות אז לכל כדור מכניסים את הגבינה הרצויה וסוגרים.


אחרי התפחה ובדיקה
מכינים את חמאת השום ע''י ערבוב כל המצרכים (אני עושה את התערובת שום בזמן ההתפחה).




מתחילים להבריש את הכדורים בחמאת השום וליצור את הצורה שמתחשק לנו ע''י הצמדת הכדורים אחד לשני אפשר פרח או כל צורה העולה על רוחכם (חשוב לסדר את הצורה ישירות על התבנית שנכנסת לתנור 😉). לאחר סידור הצורה הרצויה לכסות שוב בניילון ומגבת ל-20-30 דק' נוספות להתפחה נוספת.




לאחר התפחה שנייה מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות ל-30 דק' או עד שמשחים.


מקווה שנהנתם בתאבון...


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה