יום שישי, 22 במאי 2015

עוגת גבינה אפוייה על קלתית לוטוס פריכה בזיגוג ממרח לוטוס.


עוגת גבינה אפויה על קלתית לוטוס פריכה בזיגוג ממרח לוטוס.

תבנית קפיצית קוטר 26

מצרכים לקלתית פריכה:

7 עוגיות לוטוס
1 כוס גדושה קמח
1/4 כוס אבקת סוכר 

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 כפות חלב

למלית הגבינה: 
750 גרם גבינה לבנה 5%
200 גרם גבינת שמנת 30% 

6 ביצים (מופרדות)
1 כפית תמצית וניל
2/3 כוס סוכר + חצי כוס סוכר להקצפת חלבונים
6 כפות קורנפלור
6 כפות קמח
2/3 כוס חלב 
50 גרם חמאה מומסת

לזיגוג ועיטור:
חצי כוס ממרח לוטוס
3 עוגיות לוטוס מפוררות

אופן הכנת קלתית פריכה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במעבד מזון עם להב מתכת מערבבים קמח, אבקת סוכר 6 עוגיות לוטוס וקוביות חמאה לתערובת פירורית לאחר שהתערובת אחידה  מוסיפים חלב לגיבוש  ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
בתבנית קפיצית מרופדת בנייר אפייה מהדקים את הבצק בשכבה אחידה לתחתית  מחוררים במזלג ואופים רבע שעה  להשחמה קלה מוציאים ומצננים את הקלתית הפריכה.
תבנית קפיצית 26 



טיפ: אופן שמירה על אפייה אחידה (מומלץ לעוגות גבינה אפויות):
מרתיחים מים בקומקום חשמלי ויוצקים לתבנית ומניחים את התבנית בתחתית התנור, את טמפ' התנור מכוונים ל 250 מעלות. עוגות גבינה נאפות טוב יותר ולא נסדקות אם הם נמצאות בסביבה עשירה באדים.

הכנת מלית הגבינה:
בקערה גדולה מערבבים  גבינה לבנה, גבינת שמנת, חלמונים, תמצית וניל ו-2/3 כוס סוכר לבלילה אחידה וללא גושים.

בקערה נפרדת מנפים קורנפלור וקמח לקערה זו יוצקים מחצית מכמות הבלילת גבינות ומערבבים במהירות עד שכל הקורנפלור והקמח מתאחד עם התערובת ואין גושים.  מחזירים את תערובת המלית עם הקורנפלור והקמח ומערבבים שוב לאחידות הבלילה.
מוסיפים לבלילה חלב וחמאה מומסת וטורפים שוב לתערובת אחידה.
במיקסר מקציפים חלבונים עד שרואים בועות קצף ואז מוסיפים את  חצי כוס הסוכר בהדרגה ומקציפים לקבלת קצף מבריק אבל לא קשה.מקפלים את הקצף לתוך תערובת מלית העוגה בשלוש עד ארבע פעמים לקבלת תערובת אחידה ואוורירית. (ברגע שהבלילה תהייה מוכנה אנחנו נבחין בבועות שחלקן מעל פני התערובת וחלקן מתחת לפני התערובת.
יוצקים את מלית הגבינות לתבנית עם הקלתית הפריכה.


1. קיפול הביצים המוקצפות לתערובת הגבינות
2. לאחר סיום הקיפול בועות מתחת ומעל פני הבלילה






















שלבי אפייה:

אופים בן עשר דקות לרבע שעה במכת חום של 250 מעלות על מנת ליצור קרום חיצוני בחלק העליון ובדפנות של העוגה  (שימו לב להשחמה קלה של פני העוגה).



לאחר מכן מנמיכים את חום התנור  ל 160 מעלות.

מוציאים את העוגה מהתנור בזהירות (עדיין נוזלית בפנים אז לא לזעזע יותר מדי) ומעבירים סכין דקה בין דפנות התבנית עם הנייר אפייה לעוגה בהיקף שלה בעומק של חצי הגובה על מנת לשחרר את הקרום החיצוני שנדבק לתבנית.
פעולה זו נותנת לעוגה להמשיך לתפוח בהמשך האפייה מבלי לגרום לפיצוצים וקרעים על פני העוגה.
הפרדת העוגה מדפנות התבנית והחזרה לתנור
מחזירים לתנור ואופים עוד כשעה - שעה ורבע, עד שהעוגה משחימה וקפיצית למגע. (לנעוץ קיסם במרכז העוגה ולבדוק שיוצא יבש).
משאירים את העוגה בתוך התנור הכבוי לעוד חצי שעה שדלת התנור מעט פתוחה (בכדי למנוע נפילה ולקרר באטיות את העוגה). לאחר מכן מצננים את העוגה שעה בטמפ' החדר ומכניסים למקרר לשעה נוספת.
לאחר הקירור מסירים את דפנות התבנית הקפיצית ואת נייר האפייה יוצקים את זיגוג הלוטוס ומעטרים.

לזיגוג לוטוס:
מחממים את חצי הכוס עם ממרח הלוטוס במיקרוגל ל-15 שניות ויוצקים מעל העוגה. מכניסים למקרר להתקשות ולאחר מכן מעטרים כיד הדמיון הטובה עם פירורי 3 עוגיות לוטוס.
בתאבון.....






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה