יום שבת, 30 במאי 2015

ספגטי וצ'ילי קון-קרנה


ספגטי וצ'ילי קון-קרנה (הולך מצוין גם עם פסטה פנה).

אחד המאכלים האהובים עלי בילדותי עם קצת תוספות ושדרוגים שהוספתי כשבגרתי והפכתי לאמא בעצמי

מצרכים:
חבילה ספגטי
¼ כוס שמן
1 בצל גדול, קצוץ
½ ק"ג בשר טחון טרי
כף שומן כבש
2 פלפלים ירוקים, קצוצים
2 מקלות סלרי קצוצים 
גזר מגורד על פומפייה (גס)
4 שיני שום, קצוצות
1 כפית פפריקה חריפה
כפית צ'ילי חריף (לא חייב אם מכינים לילדים)
מלח, פלפל שחור טחון
1 כפית אורגנו
2  עלה דפנה
1 כפית כמון
כפית גדושה אבקת מרק עוף
4 כפות רסק עגבניות
קופסת שימורים שעועית אפויה במיץ עגבניות.
כוס מים לפי הצורך עם תערובת הבשר סמיכה מדי ורוצים לדלל.


אופן ההכנה:

 מחממים את השמן ומטגנים את הבצל על אש קטנה שיתרכך (כ-10 דקות). מוסיפים את הבשר הטחון ושומן הכבש מגדילים את הלהבה ומטגנים כ-5 דקות, תוך כדי הפרדת גרגירי הבשר במזלג לפירורים.


מוסיפים את הפלפלים  הסלרי  הגזר והשום. מכסים במכסה, מאדים על אש בינונית 10 דקות. מוסיפים את יתר המצרכים, מערבבים, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים בסיר מכוסה  שעה. (אפשר להוסיף מעט מים במידת הצורך).


 כ-10 דקות לפני שהצ'ילי מוכן, מכניסים את הספגטי או הפסטה פנה לסיר גדול עם מי מלח רותחים ומבשלים לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מסננים, מכניסים לקערת הגשה,  יוצקים את הצ'ילי למעלה או שמגישים אותו בנפרד.


בתאבון.....


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה