יום ראשון, 5 ביולי 2015

קציצות עוף עם כרובית נחטפות


קציצות עוף עם כרובית ותפו"א

מצרכים:
3 תפוחי אדמה חתוכים מבושלים במים עם מלח 
רבע כרובית גדולה או חצי קטנה מבושלת במים רותחים עם מלח 10 דק'.
חצי קילו עוף או הודו טחון (אפשר מעורב).
בצל בינוני קצוץ דק מטוגן להשחמה
כף פטרוזיליה קצוצה טרייה
את הבצל המטוגן והפטרוזיליה טוחנים למחית בבלנדר סטיק (וזה כדי שהבנים לא ירגישו או יראו עלים ובצל) בעיקרון לא חייב טחינה בבלנדר.
1 ביצה 

חצי כוס פרורי לחם.
מלח פלפל.


אופן הכנה:
מועכים את תפוחי אדמה לפירה יחד עם הכרובית המסוננת ומניחים בצד לצינון (אסור שתערובת הפירה תהיה חמה אחרת תבשל את הביצה).
לאחר שהתערובת התקררה מוסיפים את שאר המצרכים: בשר, בצל מטוגן, פטרוזיליה, ביצה, פירורי לחם מלח ופלפל לפי הטעם.

מניחים במקרר כחצי שעה.


יוצרים קציצות עגולות או מוארכות מטגנים בשמן או אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה. אם אופים בתנור כדאי למרוח שמן זית מעל ומתחת לכל קציצה.


 בתאבון
אותן קציצות אפויות גם במולטיקייק

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה