יום שישי, 10 ביולי 2015

נגיסי שניצל ביסלי מושלמים


מי לא אוהב שניצל?     זה מה שחשבתי. עדיין לא פגשתי אחד/ת כזה/ו ואם יש כזה תשלחו אותו אלי.

מאז ומתמיד כל מי שראיתי עושה שניצל היו עושים את תהליך הציפוי הרגיל ממלאים מחבת מעט שמן ומטגנים...מוסיפים עוד שמן ומטגנים עד שהשמן והפרורים נשרפים והשניצלים יוצאים שחורים... :-( .

עד היום יש כאלה שעושים כך.   אבל לא לא לא מאז שהחצי התעקש לנסות לטגן בשמן עמוק אנחנו לא מוותרים על זה רק טיגון בשמן עמוק אתם לא מבינים עד כמה זה משדרג.

מעשה שהיה כך היה החצי הפשיר חזה לשניצלים אני פורסת שמה בבלילה ולמקרר אך אבוי רק חצי כוס פירורי לחם (סיפור צנצנת  פירורי הלחם)  מה עושים?  פתחתי את מגירת החטיפים שלפתי ביסלי פלאפל  הכנסתי אותו למעבד מזון וואלללה פירורי לחם וביסלי פלאפל יצא משגע הילדים יעידו...

מצרכים:

1 חזה עוף חתוך למטבעות או בכלל איך שמסתדר לכם כנגיסים.
2 ביצים
שליש כפית שום גבישי.
שליש כפית תבלין לעל האש (אני אוהבת את התבלין של מיה) לא חייב.
מל"פ

לציפוי:
חצי כוס פירורי לחם
שקית ביסלי פלאפל (אפשר גם גריל או בצל)

אופן הכנה:

משרים את חזה העוף בביצים והתבלינים כחצי שעה מינימום אפשר גם יותר.

במעבד מזון להב מתכת טוחנים בסלי לתערובת פרורית מוסיפים את פירורי הלחם ונותנים ערבוב נוסף.






















מוציאים את הנגיסים מתערובת הביצה המתובלת ומצפים בתערובת הפירורים, לאחר שסיימתם לצפות להכניס למקרר לעשרים דקות נוספות מינימום על מנת שהציפוי יתייצב על הנגיסים ולא יתפרק בטיגון.

*חשוב תערובת של ביסלי בלבד ללא פרורי לחם לא מחזיקה מעמד בטיגון ומתפוררת חייב מינימום חצי כוס פרורי לחם ואם אין בנמצא אפשר לטחון בבלנדר חטיף ביגלה יחד עם הביסלי*

במקביל מרתיחים שמן בסיר עמוק מינימום 4-5 ס"מ גובה שמן. 
מי שלא יודע עם השמן רותח מספיק יטבול כף עץ ברגע שמכניסים את הכף עד התחתית ומתחילות לצאת בועות אז השמן רותח דיו.

דבר נוסף לאחר הטיגון מומלט להניח את השניצלים במסננת על מנת שהשמן העודף יטפטף ולא להניח אותם בערמה כי הלחות תהרוס את הקריספיות של הציפוי.

להגיש עם מבחר רטבים אהובים או בבגט...

בתאבון.... ספרו איך יצא.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה