יום רביעי, 29 ביולי 2015

לחמעג'ון טורקי או פיצה בשרית

לחמעג'ון טורקי הוא מעין פיצה בשרית בעלת שכבת בצק אוורירי שמעליו מצע של בשר ירקות ועשבי תיבול, את תערובת הבשר אפשר לעשות במספר אופציות אביא לפניכם את השיטה הפיקנטית האסלית ואת השיטה המשודרגת שלי הכנתי את שתיהן שתיהן טעימות.
.
בנוסף טיפ לעצלנים שמאוד בא להם לחמעג'ון אבל לא בא להם להתעסק עם בצק ולהתפיח.

מרכיבים ל-3 יח' לחמעג'ון בינוניות או 7 קטנות
לחמעג'ון
לבצק:
חצי ק"ג קמח לפיצה ופוקצ'ה של סוגת
כף מחוקה מלח
כף מחוקה סוכר
כף שמרים
2 כפות שמן זית
1/4 1 כוס מים חמימים



תערובת בשר קלאסית:
300 גרם בשר בקר טחון המורכב מאנטריקוט אסאדו ושומן כבש
1 בצל קטן קצוץ דק דק
1 עגבנייה קצוצה דק דק
2 כפות צנוברים קלויים קצוצים דק
חצי פלפל חריף קצוץ דק דק ללא גרעינים
חופן פטרוזיליה קצוצה ...כן דק דק 😉
חצי כף פפריקה אדומה מתוקה
קורט קינמון (לא חייב)
4 עלי נענע קצוצה דק
כף מיץ לימון
מל''פ לפי הטעם
לתערובת בשר משודרגת (שבתמונות):
300 גרם בשר בקר טחון המורכב מאנטריקוט אסאדו ושומן כבש
בצל קטן קצוץ דק דק
סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות דק
חופן פטרוזיליה
מל''פ לפי הטעם
ביצה אחת לכל יחידה בהתאם לכמות
אופן הכנת הבצק:
במיקסר עם וו לישה נשים את כל החומרים היבשים קמח מנופה שמרים יבשים סוכר ומלח ונערבב על מהירות 1, תוך כדי ערבוב נוסיף את המים ושמן הזית נלוש את הבצק במיקסר 5 דק' על מהירות 1 ועוד חמש דקות על מהירות גבוהה.


מתקבל בצק רך ודביק.


נעביר את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ונשמן גם את החלק העליון של הבצק נניח ניילון ומגבת ונתפיח כ- 30-45 דק' או עד להכפלת הנפח.
לאחר ההתפחה בידיים משומנות בשמן זית נחלק את הבצק ל-3 או 7 כדורים ונפרוס אותם על תבנית שטוחה לעובי של חצי ס''מ  בעזרת האצבעות נכסה בניילון ומגבת ונכניס את התבנית למקרר להתפחה קרה למשך 45 דק'.

נחמם תנור לטמפרטורה של 220 מעלות.


הכנת תערובת הבשר:
תערובת משודרגתבמחבת נקפיץ בצל ופטריות ללא שמן עד שהבצל ישחים נסגור את האש ונוסיף פטרוסיליה קצוצה ונמתין שהתערובת תתקרר.
לאחר שהתערובת התקררה נערבב אותה עם הבשר הטחון ונתבל במל''פ לפי הטעם.
נוציא את התבניות מהמקרר לאחר התפחה קרה נפזר מעל כל בצק את תערובת הבשר ונכניס לאפיה ל 10 דק'
לאחר 10 דק' נפתח את התנור עם כף ניצור שקע קעור במרכז הלחמעג'ון ונשים ביצה ונתבל אותה במל''פ.
נאפה עוד 10-15 דק' החלמון  צריך להישאר רך והבצק אפוי.
זהו הלחמעג'ון מוכן תהנו...

תערובת אסלית
נערבב את כל המצרכים של התערובת ונפזר מעל הבצק שיצא מהתפחה קרה ונאפה 20 דק' או עד שהבצק מוכן.
מומלץ מאוד להגיש עם טחינה מעל.


טיפ לעצלנים ...😝
בא לכם לחמעג'ון ולא בא לכם להתעסק עם בצק... קחו פיתה תחצו אותה במרכז לאורכה ל-2 לכל תערובת בשרית שתבחרו תוסיפו ביצה ותערבבו עד להטמעת הביצה בתערובת הבשר צרו קציצה מהבשר הטחון והחלו להצמיד אותה לפיתה בצד הפנימי כך שתכסה את כולה ואפו בתנור עד שהבשר מוכן... טעים וקל
ספרו איך יצא...




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה