יום חמישי, 16 ביולי 2015

כרובית שלמה צלויה בתנור

מאז שאני ילדה אני אוהבת כרובית בכל הצורות הכנה שלה , פירה, מטוגן בביצה, פירורי לחם, במרק, במוקפץ בלביבות ועכשיו בגירסתה החדשה.
מתכון פשוט וקל להכנה:



מצרכים:
1 כרובית גדולה

לתיבול:

5 כפות שמן זית
2-3 שיני שום כתוש
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית אבקת מרק עוף
מל"פ לפי הטעם





מחממים תנור מראש ל-190 מעלות.

בסיר גדול מרתיחים מים עם כפית מלח... חותכים את כל הבסיס והעלים של הכרובית ומשאירים אותה בשלמותה, לאחר שהמים רתחו מכניסים את הכרובית בשלמותה לתוך הסיר כך שראש פונה כלפי מטה ומבשלים כ-10 דקות.

מערבבים את כל המצרכים לתיבול יחד. שולפים בזהירות את הכרובית מהסיר ומניחים אותה בתבנית מברישים מעליה את תערובת התיבול לכיסוי מלא ומכניסים לתנור לאפיה לחצי שעה או עד



שהיא מזהיבה...בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה