יום רביעי, 5 באוגוסט 2015

עגבניות ממולאות כבש ברוטב טחינה וצנוברים

עגבניות כבש וטחינה השילוב המושלם מתכון ישן של אמא...עם מעט שינויים 

6-8 עגבניות אדומות ומוצקות

למילוי:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום
1/2 קילו כבש טחון (או בקר עם שומן כבש)
גבעול סלרי קצוץ דק
1 גזר מגורד דק על פומפייה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כף אורגנו קצוץ
1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
3 כפות פירורי לחם
 
לרוטב טחינה ירוקה:

כוס טחינה גולמית
כוס מים
כף מיץ לימון (או לפי הטעם)
2 שיני שום כתוש
מל"פ (לפי הטעם)
חצי צרור עלי פטרוזיליה קצוצה דק
1/4 כוס מים נוספת לרוטב האפייה.

לעיטור
200 גרם צנובר קלוי קלות

הכנה:
-          חותכים את החלק העליון של העגבנייה, ומרוקנים בעזרת כפית  את הפנים קוצצים ושומרים בצד.

-          מטגנים בצל ושום להזהבה ומוסיפים את שאר החומרים לפי הסדר , וחצי  מתוכן העגבניות שרוקנו וקצצנו ומבשלים עד שהבשר מוכן.

-          ממלאים את העגבניות המרוקנות בבשר סוגרים עם חלק העליון של העגבנייה שהורדנו ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה בתבנית מכוסה.

-          מכינים טחינה ע"פ ההוראות שעל האריזה (ביחס של אחד לאחד) כוס טחינה לכוס מים ומערבבים את כל המצרכים של הטחינה ללא רבע כוס המים הנוספת.

-
מערבבים חצי מכמות הטחינה עם המים ורבע כוס מתוכן העגבניות שקצצנו שנותרו ויוצקים על העגבניות הממולאות וממשיכים לאפות במשך כרבע שעה נוספת ללא כיסוי.

-         מערבבים את חצי כמות הטחינה הנותרת עם רבע כמות העגבניות הקצוצות.

אופן הגשה:
מניחים בצלחת הגשה מרוטב הטחינה שבתבנית האפייה על הרוטב מניחים עגבנייה ממולאת ומעליה מפזרים צנוברים קלויים ויוצקים מרוטב הטחינה הלא מבושלת. בתאבון


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה