יום רביעי, 12 באוגוסט 2015

פסטרמה ביתית שום ודבש

מתכון לפסטרמה תוצרת בית בריאה וללא חומרים משמרים יותר טעים אפילו מקנויה

מצרכים:
חצי קילו חזה הודו קשור עם חבל שמשון או רשת

חומרי המשרה הראשונה:
2 עלי דפנה
שליש כפית פלפל אנגלי טחון
2 שיני שום מעוכות
כף סוכר חום
כף מלח גס
מים לכיסוי
חומרי משרה לתיבול:
כף דבש או סילאן
כף סויה
2-3 שיני שום כתושות
חצי כף פפריקה מתוקה
פלפל שחור לפי הטעם













אופן הכנה:
משרים את חזה ההודו בחומרי המשרה הראשונה בקופסה אטומה ללילה או ל-24 שעות.

מוציאים מהמשרה ומנגבים ליבוש בנייר סופג.

מערבבים יחד את חומרי המשרה לתיבול ומעסים לתוך העוף עוטפים בניילון נצמד ושומרים בקופסה אטומה במקרר למינימום שעה עד 24 שעות.

(אני עשיתי את שני הסבבים 24 שעות כל אחד)

מחממים תנור ל-180-200 מעלות מניחים את החזה הודו על הרשת  ואופים כחצי שעה לאחר מכן הופכים את החזה שהחלק שהיה תחתון יהיה עליון ואופים עוד חצי שעה סה"כ זמן אפייה כשעה עד שעה ורבע במהלך האפייה מדי פעם מורחים מחומרי התיבול שנשארו בקופסה על חזה העוף.

בסיום האפייה מוציאים מהתנור ומשהים לצינון רבע שעה ואז מתחילים לפרוס.

אופן הגשה...
בסלט, בטורטייה ואפילו סתם ככה לנשנוש טעייייים ובריא....בתאבון.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה