יום חמישי, 17 בספטמבר 2015

לחמניות קיפוד/ארנבת מתקתקות

נתקלתי בעיצוב לחמניות הארנבת באחד הפוסטים בפייס ומיד החלטתי ליישם את העיצוב על הלחמניות המתוקות שלי וכמובן לשדרג בהפתעה ואז תוך כדי הכנה נוצר לו הקיפוד גם הוא טומן בבטנו הפתעה.
לחמניות מתוקות תרתי משמע להנאתכם...

מצרכים ל-8 לחמניות:

כוס מים חמימים /או כוס חלב חמים
כף שמרים
5 כפות סוכר גדושות
3 חלמונים
1/4 3 כוסות קמח לבן 
כפית מלח
4 כפות שמן/ או חמאה

למילוי:
חפיסת שוקולד מריר או חלב 
חתוך לאצבעות
או 4 מטבעות שוקולד (כאלה שמוכרים בחנויות מתמחות לאפייה)

אופן הכנה:
מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.

1. בקערה מערבבים מים, שמרים, סוכר וחלמונים עד שמתקבל קצף אוורירי כמו בתמונה.

2. מוסיפים כוס וחצי קמח וממשיכים לערבב עד לתערובת נוזלית וחלקה.

3. מוסיפים את כפית המלח ושוב מערבבים.

4. מוסיפים את יתרת הקמח והשמן ולשים עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.

5. נותנים לבצק לנוח 10 דקות ומחלקים ל 8 חלקים שווים.

6. ממלאים כל כדור בצק ב-4 קוביות שוקולד ומעצבים לצורות הרצויות קיפוד או ארנבת (שימו לב שלקיפוד האף צריך להיות יותר ארוך ושפיצי) לאחר שמסיימים לעצב את כל הכדורים הממולאים מתחילים לעבוד עם מספריים. 

לקיפוד:
מעל אזור העף איפה שעולה הגוף מתחילים לגזור קצוות בשורות לסרוגין ולחורר עיניים בשתי הצדדים של הפנים.









לארנבת:
גוזרים 2 אוזניים לכיוון הצד הצר (הפנים) מעגלים בקצוות ומדגישים בעיצוב מחוררים עם קיסם 2 עיניים.

לסיום אפשר למרוח ביצה לברק אך לא חייב, אופים כ-20-30 דקות או עד שה לחמניות משחימות.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה