יום חמישי, 8 באוקטובר 2015

כדורי בשר ופסטה שילדים אוהבים

הרבה ניסיונות ערכתי עד שהגעתי לטעם המושלם.... בעבר אסם השיקו את סדרת מה נאכל היום והייתה להם תערובת מושלמת להכנת "ספגטי מיטבולס" או בשפתנו כדורי בשר ברוטב עגבניות וספגטי הילדים היו טורפים את הקציצות שהייתי יוצרת עם התערובת אך לצערי אסם הורידו אותם מהמדפים ...ומאז ערכתי מספר ניסיונות על מנת להגיע למרקם הקציצות וטעם הרוטב המושלם שהילדים אהבו והנה לאחר ניסיונות מרובים הגעתי למרקם ולטעם המושלם הילדים מצביעים בצלחות ריקות...


מצרכים:
ל-25-30 קציצות בערך (תלוי בגודל)
חצי קילו בשר טחון
(אני משתמשת באסדו אנטריקוט ושומן כבש מעורבב)
3 פרוסות חלה או לחם בן יום יומיים ספוגות במים וסחוטות... חובה
(אל תשתמשו בפירורי לחם במקום או משהו אחר זה מה שעושה את
ההבדל בין קציצות נימוחות לקציצות קשות).
כפית אבקת מרק עוף
כפית פפריקה מתוקה
בצל קטן מגורד על פומפייה דקה
גזר קטן מגורד על פומפייה דקה
מלח פלפל


לרוטב עגבניות:
בצל גדול קצוץ דק דק
2 עגבניות גדולות מגורדות על פומפייה דקה
(ללא קליפה)
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
2 שיני שום
1 גזר מגורד
200 גרם רסק עגבניות
1-2 כוסות מים בהתאם לסמיכות הרצויה
כפית פפריקה 
כפית אבקת מרק
מלח פלפל

חבילת פסטה מסוג ספגטי מבושלת ע"פ
הוראות ההכנה שע"ג השקית.

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה טוב טוב לפחות 5 דק' לישה ומניחים במקרר מכוסה.

מתחילים בהכנת הרוטב:
מטגנים בצל להזהבה בשמן מוסיפים את התבלינים שום פפריקה ופלפל לטיגון קצר ולפתיחת טעמים
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים...מוסיפים את שאר המצרכים ומביאים לרתיחה על אש בינונית...
לאחר שרתח מנמיכים לאש קטנה.

מתחילים ליצור כדורי בשר מהתערובת שהוצאנו מהמקרר לאחר שיוצרים את כל הכדורים מכניסים את כולן לרוטב ומבשלים את הכל יחד כשעה כאשר במחצית השעה הראשונה הופכים את כדורי הבשר.
מתקנים תיבול ומגישים.... באחריות הילדים יבקשו מנה שניה ואפילו שלישית...תזכרו בשר איכותי עושה את ההבדל וכמובן לא לוותר על החלה/לחם מאתמול

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה