יום רביעי, 14 באוקטובר 2015

קרמשניט לוטוס ביס

או אם תירצו מיני נפוליון
למכשיר המולטי קייק או בכלל לאפיה בתנור....


מצרכים: ל-40 יח' בערך במולטי קייק.
1 חב' בצק עלים מרודד "מעדנות" מופשר במקרר
1 חב' אבקת סוכר

למילוי:
קרם לוטוס
1 חב' אינסטנט פודינג וניל צרפתי
1 שמנת מתוקה להקצפה
1 כוס חלב





אופן ההכנה:
ישנן 2 אפשרויות אפייה במכשיר אפייה כגון המולטי קייק בפלטות המאפינס, בראוניס דונאטס או בתנור בכל צורה שתבחרו לחתוך בה את הבצק.

פורסים את הבצק לכל אורכו ומפזרים שכבה דקה של אבקת סוכר מקפלים את הבצק ל-2 ומתחילים לקרוץ עיגולים בהתאם לגודל התבנית הרצויה של המכשיר...יש אפשרות גם לחתוך למלבנים בגודל 3X6
                                
מי שמתכוונת להשתמש בפלטת הדונאטס במולטי קייק דואגת לקרוץ עיגולים בהתאם לגודל העיגולים בתבנית...את החור המרכזי נבצע בעזרת החלק התחתון של פיית הזילוף (כפי שבתמונה) או בעזרת כל כלי אחר.

לאחר שהמולטי קייק הגיע לטמפ' מקסימלית נמקם את הדונאטס בתבניות ונאפה עד להזהבה כל סיבוב בערך כ- 6-7 דק' למי שאופה בתנור כנ"ל נחמם תנור מראש לטמפ' 200 מעלות ונאפה עד להזהבה.


לאחר האפייה נצנן את הבצק האפוי לטמפ' החדר ונחתוך לחצי כך שיתקבלו 2 שכבות של עיגולים

על השכבה התחתונה ננפה אבקת סוכר ומעל נמרח ממרח לוטוס (אני מחממת את ממרח הלוטוס במיקרו כ 20 שניות לערך שיהיה יותר קל למריחה.

במיקסר נקציף שמנת חלב ואינסטנט פודינג וניל לקרם יציב ונזלף מעל הקרם לוטוס שמרחנו.



נניח מעל הקרם את חצי המאפה השני נזלף קרם וניל במרכז החור נפזר מעל אבקת סוכר ונעטר בפסי קרם לוטוס נוזלי...



שיהיה סופשבוע מתוק לכווווולם





2 תגובות: