יום חמישי, 29 באוקטובר 2015

בגט צרפתי ממולא גבינות

בגט צרפתי ממולא גבינות חמאה ושום...שיטה מקוצרת להכנת בגט טעים וקליל מושלם לארוח

מצרכים:
תבנית אפיה ענקית (אלומיניום)
4 חצאי בגטים (קנויים)
(מתכון לבגטים אעלה בקרוב)

לתיבול חמאת שום:
50 גרם חמאה מומסת
3 שיני שום כתושות
קורט מלח פלפל.

תוספות:
2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה.
200 גר' גבינות מגורדות חצי קשות עד קשות לפי הטעם
(אני השתמשתי בצהובה נועם ופרמזן אפשר גם קשקבל מנצ'גו ופיקורינו)



אופן הכנה:

ממיסים במיקרוגל את החמאה עם השום הכתוש והמלח ופלפל.

חורצים עם סכין את הבגט בחלקו העליון כל סנטים וחצי עד 2 עד לאמצע הבגט לכל אורכו. בעזרת מברשת טבולה בחמאה מומסת עם שום כתוש מלח ופלפל מחדירים את חמאת השום לתוך החריצים עד שכל הבאגים מתובלים בחמאת שום.

לוקחים מעת גבינה ודוחסים בין החריצים כנ"ל עם פטרוזיליה.

אופים בתבנית מכוסה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ- 15-20 דק' עד להתכת הגבינה לאחר מכן אפשרי להסיר את הכיסוי ולתת עוד5-8 דקות להשחמת הגבינה מלמעלה ולקבלת בגט קריספי יותר.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה