יום שני, 21 בדצמבר 2015

באגט ההפתעות

בגט ההפתעות

את הבגטים הראשונים אזרתי אומץ להכין לאחר שחברה טובה הכינה ופשוט התאהבתי הבסיס למתכון הוא מהספר "לחם טרי" אך ביצעתי בו מספר שינויים שרק שיפרו את המרקם והקראנצ'יות...
מצרכים ל 6 בגטים:

כף וחצי שמרים
כף סוכר
2 כוסות מים חמימים
קילו קמח
1 שקיק משפר אפייה
כף שטוחה מלח

אופן הכנה:

בקערת המיקסר נשים שמרים סוכר ומים ונחכה 10 דקות שהשמרים יפעלו.

בקערה נפרדת ננפה קמח עם מלח ומשפר אפייה.

לאחר שהשמרים תפחו נוסיף את תערובת הקמח ונלוש עם וו לישה כ 10 דקות על מהירות איטית.
מרקם הבצק צריך להיות כמו בצק משחק של ילדים רך אך לא דביק.

נשמן את כדור הבצק נניח בקערה נכסה בניילון ומגבת ונשים להתפחה ראשונה עד להכפלת הנפח.

לאחר שהבצק תפח נהפוך את הקערה על השיש כדי שגוש הבצק יתנתק מהקערה ונחלקו ל 6 חלקים שווים נשטח אותו מעט ונרדד לעלה דק ומלבני.

נתחיל לגלגל מהצד הרחוק לכיוון שלנו 2 ס"מ לפני סוף הגלגול נהדק את הבצק עם פרק כף היד ונסגור את סוף הבגט.




















נגלגל את קצוות הבגט לסגירה. ונעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה אשר פיזרנו עליה מעט סולת או קמח תירס נשמור על מרווחים של 4 ס"מ בין אחד לשני.

נמרח את הבגטים בשמן ושוב נכסה בניילון נצמד או נייר אפיה ומגבת מעל ונחכה עד שהבגט יכפיל את נפחו באחד וחצי בסיום ההתפחה נחרוץ חריצים לאורכו.

בתחתית תנור שחומם מראש ל 240 מעלות נניח כלי עם מים חמימים ונכניס את תבנית הבגטים לאחר התפחה למדף האמצעי כל פעם מגש אחד כי התנור הביתי שורף את התחתית של המגש התחתון ולא משחים מלמעלה (זה לא כמו התנורים התעשייתיים)

נאפה 25-30 דקות כל מגש באמצע האפייה נפתח את התנור נוציא בזהירות את כלי המים ונמשיך באפייה עד להשחמה לסיום נצנן על רשת... זה המתכון הבסיסי

להפתעה כל באגט יכול לטמון בתוכו אוצר החל משוקולד איכותי למבחר גבינות ואפילו תערובת בשרית הכל ככל העולה על רוחכם ומה שחשקה נפשכם.

למילוי שוקולד:
בשלב של פתיחת הבצק נניח שורה של קוביות שוקולד שאוהבים אני השתמשתי במריר ו
נגלגל נסגור את התהליך כמו בגט רגיל עד לאפייה.

מילוי גבינות ועשבי תיבול:
ניצור תערובת של גבינות אהובות
לדוגמה:
פרמזן
נועם
פטה
פרומעז
עם חתיכות בזיליקום
נניח שורה של גבינות ונתחיל לגלגל שוב סגירה ואפייה...

מילוי פטריות ובצל:
נטגן פטריות ובצל עם מלח פלפל ושוב אותה הפרוצדורה נניח בשורה לאחר שהתערובת התקררה וסוננה
 מנוזלים נסגור את הבצק ולתנור.

וכן הלאה גם תערובת בשרית דוגמה לתערובת בשרית תוכלו למצוא במתכון שלי לקובה או לתערובת ללחמעג׳ון
תהנו ובתאבון....










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה