יום שישי, 4 בדצמבר 2015

סופגניות אשל ביס

מתכון ותיק מימיי סבתא


מצרכים ל 30 מיני סופגניות:
350 גרם קמח תופח (חבילה קטנה של קמח אסם)
2 אשל
1 סוכר וניל
2 ביצים
4 כפות סוכר
קורט מלח
למי שאוהב אפשר לשדרג במעט גרידת לימון או תפוז (לא חייב)

תוספות:
ריבות על כל הטעמים
שוקולד מריר מומס
סוכריות
קוקוס
ריבת חלב
ממרח לוטוס 
נוטלה 
קוקוס קלוי
חלבה וכל אשר חשקה נפשכם......

אופן הכנה:
מחממים שמן לטיגון עמוק.

מערבבים את כל החומרים הרטובים עם הסוכר והמלח לתערובת אחידה ואחר מוסיפים את היבשים ומערבבים שוב לאחידות התערובת.

טיפ: אפשר ליצור ישר מהבלילה סופגניות אבל אם מניחים במקרר למנוחה כ-20 דקות מכוסה הן יצאו אווריריות יותר.

בעזרת כף משומנת יוצקים מהבלילה לתוך השמן ומטגנים כ-2 דקות מכל צד. (כדאי לבדוק כדורים ראשונים שמוכן בתוך הסופגנייה.

מעבירים לנייר סופג ומפזרים מעל אבקת סוכר.

או ממסים שוקולד מריר במיקרוגל טובלים סופגנייה ומפזרים סוכריות.
ולמי שאוהב גם ריבה בסטנדרט.
בתאבון...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה