יום שישי, 10 ביוני 2016

סמבוסק מעושן

את הסמבוסק הזה הכנתי עם הילדים...בצק קל להכנה לא שומני מדי וטעים אש אחלה פעילות לילדים וכך תורמים אותם להכנת ארוחת ערב

מצרכים לבצק: 

(6 סמבוסקים גדולים או 12 קטנים)

חצי קילו קמח
רבע כוס שמן זית
חצי שקית אבקת אפייה
חצי כפית פפריקה מעושנת
חצי כפית מלח
250 מיל׳ מים חמימים
2 כפות שמן זית

מליות:

סמבוסק גבינות:
200 גרם גבינה לבנה או קוטג׳
3 פרוסות גבנצ׳ קצוצה
3 כפות בולגרית מפוררת
(מערבבים הכל יחד וממלאים)

סמבוסק טונה:
קופסא טונה
חופן זיתים קצוצים
אופציונלי: (בהתאם לטעם הילדודס)
תירס
אריסה
ביצה
תפו"א
(מערבבים הכל יחד וממלאים)

סמבוסק הבית:
רוטב פיצה
ביצה קשה
גבינה צהובה
זיתים
בולגרית
זעתר
(מניחים אחד על השני וסוגרים)

סמבוסק פיצה:
רוטב פיצה 
גבנ"צ/מוצרלה ושו"ת
תוספות שונות לבחירת הילדודס

הכנת הבצק:
מערבבים את כל המצרכים היבשים מוסיפים שמן ומערבבים ידנית מוסיפים לאט את המים כל פעם שליש כוס עד שהבצק גמיש ואחיד (מתקבל בצק מוצק גמיש כמו בצק משחק) מוסיפים את 2 כפות השמן זית הנוספות לשים עוד מעט ומניחים בצד מכוסה בניילון ומגבת לרבע שעה.

לאחר מכן קורצים כדורים מרדדים ממלאים ומקפלים לצורה הרצוייה.

*וסליחה על התמונה הלא מחמיאה נמחק לי הכרטיס זיכרון מהנייד וזו ניצולת ואטסאפ

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה